FAQ

Hoe verzorg je droogbloemen en hoe lang blijven ze mooi?

Droogbloemen blijven minstens 6 maanden mooi, maar kunnen onder volgende voorwaarden zelfs jarenlang goed blijven.

Plaats ze niet in direct zonlicht. Die kan er voor zorgen dat de bloemen verkleuren. Wanneer er stof op de bloemen terecht komt, blaas deze voorzichtig weg of gebruik een haardroger en zet op de laagste stand.

Wat zijn de prijzen voor maatwerk?

Deze worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Elke bloem hanteert een verschillende prijs per steel of per gram. Dit is dan ook nog eens afhankelijk van seizoen tot seizoen.

Er kan in de meeste gevallen wel een richtprijs gedeeld worden aan de klant, maar deze dient flexibel te zijn naargelang de uitkomst.

Zijn droogbloemen ecologisch?

Droogbloemen danken hun reputatie aan de duurzaamheid. Ze kunnen maanden of zelfs jaren meegaan, wat het een zeer veelzijdig product maakt. Vanuit een ecologisch duurzaamheidsperspectief zijn droogbloemen meer gedegen dan verse bloemen, vanwege hun houdbaarheid en een lagere belasting vanuit o.m. transport. Het resultaat is dat droogbloemen een aanzienlijk lagere koolstofvoetafdruk hebben dan vers gesneden bloemen en kunstbloemen.

Hoe lang duurt het om maatwerk te laten maken?

Ik werk het liefst in alle rust en vermijd daarom graag last minute bestellingen. Er wordt aan de klant gevraagd naar een deadline en deze zal ook gerespecteerd worden. Indien door omstandigheden deze niet gehaald kan worden, gebeurt dit steeds in overleg met de klant.